Jaha nu hamna bilden på sniskan ändå. Men ni kan nog tyda vad den föreställer. Pike du har rätt. Vi måste skärpa oss, det började ju såbra och nu i den tuffaste perioden får man inte släppa taget
Jag har slagit nog huvudet, för jag har varit jätte inspirerad att baka och gå till skogen och blocka bär och svamp och gjort en massa sånt som aldrig tidigare har infallit
______________________________________________________Fler recept på bakpulverbröd hittar du HÄR. _____________________________________________________________________________Alla mina brödrecept hittar du HÄR >> Nyttigare scones - Bakpulverbröd
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Som allt bakpulverbröd - och glutenfritt sådant i synnerhet - är scones godast alldeles nygräddade och fortfarande lite ljumma, men de kan frysas och fräschas till i ugnen eller micron
Amaranth är ännu ett av alla dessa supernyttiga små frön som har funnits länge i hälsokostaffärer och specialaffärer, men som nu börjar dyka upp också i vanliga livsmedelsbutiker
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det
Servera med valfritt tillbehör, vi tog en blandning med hirs, amaranth, quinoa och bovete. Denna vegetariska currygryta med rostad blomkål och sötpotatis blev galet god
Amaranth, som är ett av alla dessa supernyttiga små glutenfria frön som härstammar från Sydamerika, kan kännas en aning bittert, så jag förordar lite sötma i degen för att balansera smaken
1dl mix with white quinoa, millet, buckwheat and amaranth (this is the best mix). 1dl mix with white quinoa, millet, buckwheat and amaranth (this is the best mix)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.