Och så råkade det vara så att pappa inte gillade klenäterna så värst mycket, varpå han döpte dem till klen-äter-inte… Så den oerhört roliga ordvitsen har vi fått höra upprepade gånger i juletid under hela uppväxten
Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Först ut är botten. Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
Jag har ju trots allt skrivit attdetär enkelt med lchf osv. Har en teori om att fortsätta med lowcarb kost men att samtidigt ligga på underskott av kalorier
Smält med lite av vattnet, i en kastrull på svag värme. Lägg två gelantinblad i kallt vatten. Toppa med ett kryddsmör, som jag inte var upphovs"man" till och därför inte vet receptet på, men gott var det ☺
Detär ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi. Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka
Att doppa eller inte doppa dem i smält choklad är en smakfråga. Kokostopparna ärbakvärldens Dr Jekyll and Mr Hyde – antingen den torraste och tristaste kaka man kan tänka sig, eller en ljuvligt saftig delikatess
Det handlar inte om att jag ska ge dem bra eller dåligt samvete utan att jag vill ge dem en möjlighet till att reflektera över sina nuvarande och kommande handlingar
Det handlar istället om attnära kroppen med rena, ursprungliga livsmedel, en hel del bra fett, om att hålla en bra kombination av protein och kolhydrater och att äta råvaror med högt näringsinnehåll så attceller och organ kan fungera optimalt
Man tar bara en del av den feta grädden och låter resten vara vatteneller mjölk – vad vet jag. Matfusket tipsar om Aftonbladets artikel om hur det som i butikerna stolt kallas grädde inte är annat än mjölk, vatten och förtjockningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.