Jag hette nämligen Klehn som ogift, och mina föräldrar heter så fortfarande förstås. Och så råkade det vara så att pappa inte gillade klenäterna så värst mycket, varpå han döpte dem till klen-äter-inte… Så den oerhört roliga ordvitsen har vi fått höra upprepade gånger i juletid under hela uppväxten
Ärdet någon som letar efter en smaskig grillsås så har vi ett prima förslag här, en sås som ni enkelt kan variera efter vilka kryddor och örter ni gillar och tycker passar till köttet som ska på grillen
Som blev supergod, enkel och snabbOm någon vill testa så gjorde jag så här. Strö över lite extra riven ost och ställ i ugnen tills den har fått fin färg och osten smält
Utifrån det recept jag har hittat, som jag tänkte spara här tills det eventuellt blir verklighet av att göra tomatmarmelad, så verkar det faktiskt gott
Fördela solroskärnor ovanpå osten. Grädda i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg. 1solroskärnor1. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått som är 7 cm i diameter. Det tar ca 5 minuter
Jag tycker faktiskt det har känts som höst den senaste veckan. Jag får anstränga mig riktigt hårt för att komma på fördelar med denna mörka årstid, men maten är ju faktiskt en
En ganska logisk konsekvens av att minska på mjölmaten men inte på insulinet…. Ta till sist upp den färdiga limpan och låt den svalna på galler eller en träskärbräda
Gör brödet lättare att bryta genom att skära lagom stora rutor med en pizzaslicer eller en kniv. Så fick jag en dag det underbaraste recept på knäckebröd där man kunde byta ut hälften av mjölet mot mandelmjöl för att sänka kolhydrathalten
-) men tillslut kom jag på att jag skulle "väta ner" slickepottan med vatten, då gickdet bättre. ju längre jag har kommit med min lchf-kost (som ju egentligen liknar GI-kost mer tycker jag själv eftersom jag inte är jättestrikt) så har jagbörjat att titta mer och mer på ersättningar för de saker man saknar mest såsom tex bröd och pizza
Repa och strö över timjan. 1timjankvistar. 1olivolja. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt. Låt brödet jäsa ca 30 min under bakduk
Det har inte heller den där gummiaktiga konsistensen som bröd med fiberhusk brukar ha. eller mycket. Detär helt klart det bästa nyttiga brödetjag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.