Provade en ny sorts kaka idag, Alfajores, Argentinas nationalkaka, fyllda med den härligt smarriga kolakrämen dulce de leche och rullade i kokosflingor, helt tokgott
Idag tänkte jag dela med mig av receptet på Alfajores, som kommer att finnas med i den kommande boken/e-boken, bland en massa andra sydamerikanskt inspirerade bakverk och desserter
Idag har jag gjort alfajores. Alfajores äter man mycket i Uruguay där min mamma kommer ifrån , men man äter dem också i spanien och andra latinska länder
Jag har bloggat om dessa goda Alfajores tidigare, men häromdagen bakade jag de igen. Alfajores är en typisk sötsak som finns överallt i Chile, i varenda gathörn och konditori men kanske framför allt i hemmen i en hembakad version som enligt mig är de godaste
Här finns receptet på mina vanliga Alfajores. Här finns receptet på mina vanliga Alfajores. Jag tog ut 4 kakor på prov och gjorde dem lite tjockare och gräddade de lite kortare tid såsom man gör med Alfajores som är en mördegskaka som fylls med en fast Dulce de Leche och som därefter glaceras antingen med maräng eller choklad. Jag tog ut 4 kakor på prov och gjorde dem lite tjockare och gräddade de lite kortare tid såsom man gör med Alfajores som är en mördegskaka som fylls med en fast Dulce de Leche och som därefter glaceras antingen med maräng eller choklad
Alfajores. Men idag är det dags att presentera en av våra absoluta favoriter – Alfajores Santafesinos. Det är nämligen Baking som gäller för den som vill baka helt perfekta Alfajores Santafesinos
Något som legat och nött i bakhuvudet på mig var att göra alfajores med lakrits och när jag insåg att lakritsdagen närmade sig så gjorde jag slag i saken
Den andra, Baking, har tjockare konsistens och fungerar perfekt som fyllning där jag vill ha mer stadga, som till mina ljuvliga Minialfajores, som alltså blir mitt bidrag till tävlingen
Börja med fyllningen. Sjud burken med kondenserad mjölk i en kastrull 4 timmar. Det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten, annars finns det en risk att burken kan explodera
Vi pratar om Alfajores – Argentinas älskade nationalkaka. Alfajores kan anta många olika former och skepnader och idag presenterar vi en riktig somrig variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.