Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt. Jag bestämde mig på en gång för att göra munkar tillsammans med V, min äldsta kille
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. 100 gram smör. Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Månadens sötsak – Personligt 100 gram smör
Dessutom är kanelbullens dag inte långt borta (4/10) så det kommer snart bättre tillfälle att baka och blogga om kanelbullar. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 100 g smält osaltat smör
2 ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré
Och Doris är 8 månader och vi älskar henne så mycket, men vara med på bild vill hon helst inte och far runt som en galenpanna så fort jag tar fram kameran. Frys sedan in i ett fryståligt kärl som rymmer mint 10 dl. 10 dl L
När jag var i Lidl för några månader sedan hittade jag Madeleines form med kostar bara 19 kr. 125 ml vatten100 g strösocker1 msk RosvattenKoka up vatten med sockret i liten kastrull. 100 g strösocker
Baljväxter är billiga, näringsrika och klimatsmarta. Och enkla att lagra. De är väldigt användbara i februari, när det annars inte finns så många färskvaror i säsong
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
150 g mork choklad100 g smör 100 g brunsocker 2 ägg 30 g vetemjöl 1/2 tsk bakpulvernötter (om man vill)Ugn. recept hämtade jag från härOreo kex 100 gSmör 50 gStorsocker 25 gPhiladenfia ost 200gStörsaker 75gVispgrädde 75gÄgg 2 st. 100 g smör. 100 g brunsocker
Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. 10-12 minuter Ta försiktigt. De här ursöta makronerna med marshmallowfyllning är mitt bidrag till junis Månadens sötsak
Vet ni vad. I januari firar Månadens sötsak två år. Det är faktiskt sant. För två år sedan kickade vi igång bakutmaningen som sedan dess fått fantastiskt många deltagare som varje månad samlas kring ett sötsakstema och attackbakar som om det inte fanns någon morgondag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.