- utan för att det amerikanska känns så dominerande sedan en ganska lång tid tillbaka. Så inspirationen flödade inte direkt här i mitt lilla kök och det är för första gången sedan jag lät mig utmanas av Månadens sötsak
Tillsätt mjölken och sedan det smälta smöret. och låt sedan rinna av på hushållspapper. Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. Alla har vi nog någonting som vi gillar så där lite för mycket
Det värsta jag vet är när jag inget har planerat och måste stå och rota i frysen efter något som först behöver tinas, eller att stå i affären och försöka komma på något ätbart och sedan vad jag ska ha för ingredienser till det
Ända sedan min kompis och namne berättade om en efterrätt som hennes bror gjorde en nyårsafton har jag varit sugen på att göra muffins med inbakad tryffel
Skulle du sedan vara sugen på fler mjölkfria recept med rabarber så hittar du rabarberbiscotti här, en rabarberpaj här eller varför inte prova Emmas rabarberpaj med krämig vaniljsås
För att bli av med trådar för rabarbern och för att få fina iskristaller, passerar man sedan rabarberkompotten genom en finmaskig sil och blandar slutligen med socker
Sedan hade jag i bulgur för mättnad, svarta bönor för protein, creme fraiche och majo för krämighet, chili för hetta samt rödlök och paprika för det har man ju typ alltid i sallad
Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
Skriv sedan en kommentar till det här inlägget med länken till din bloggpost. Låt krämen svalna tills det blir tjock och seg och klicka sedan på den som fyllning mellan makronhalvorna
För två år sedan kickade vi igång bakutmaningen som sedan dess fått fantastiskt många deltagare som varje månad samlas kring ett sötsakstema och attackbakar som om det inte fanns någon morgondag
Rör tills jästen löst sig helt och blanda sedan ner socker och kardemumma. Gör en knut av ena änden och vik sedan den andra änden över knuten och fäst den under bullen
Månadens sötsak. 7 maj 2015, 10. 17. Hos Söta sakers blogg finns det ett återkommande inslag som kallas "Månadens sötsak"där man varje månad kan vara med och lämna bidrag med olika teman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.