Då ska vi stilla lite nyfikenhet som kanske uppstod igår när vi la upp matlagningsbilder på Instagram och Facebook, direkt från det Mårtenssonska köket
För kolasås kokar jag mina burkar i ca 1-1½ timme, för fastare kolasås (väldigt trög men fortfarande lite flytande) ca 2 timmar och för en fastare kolakonsistens som inte rinner utan är bredbar så kokar jag mina burkar i mellan 3½-4 timmar. Salty CaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Mörk Choklad Frosting45 g kakao90 g kokande vatten340 g rumsvarmt smör65 g florsockeren nypa salt450 g choklad av bra kvalitetBörja med att smälta chokladen över vattenbad eller i micron och låt den svalna medans du gör de andra förberedelserna för frostingen. 3½-4 timmar. 135 g kakao. 3 ägg
3 dl vispgrädde. 3/4 dl ljus sirap. 300 gram ljus choklad till täcke. Tryck ut degen i en ugnsform (min var ca 25 x30 cm) och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt koka upp under omrörning, sänk värmen till medelvärme och låt småkoka i ca 30 minuter, kolan ska klara ett kulprov. 3 dl vispgrädde. 3/4 dl ljus sirap. 300 gram ljus choklad till täcke
3 dl mandelmjöl. Ta av folien och grädda 30 minuter till. Gyllene rostbröd. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbröd med hög andel smör
30 g rågsurdegsgrund. 330 g vetemjöl (jag fick ta i någon dl extra för att min deg var ganska rinnig). Ställ sedan tillbaka degen i ugnen eller ovanför kylskåpet där den ska vila i 30 min. Efter 30 min ska man vika degen. Låt sedan degen vila i ytterligare 30 min. Efter andra vilan ska den vikas en andra gång, och sedan stå och vila i 30 min inför sista vikningen. Alltså vila 30 min, vik, vila 30 min, vik, vila 30 min vik. Sänk värmen till 250 grader och grädda i 35 min. Relaterade 30 g rågsurdegsgrund. 5 g jäst och jag tog 8 g 330 g vetemjöl (jag fick ta i någon dl extra för att min deg var ganska rinnig)
3. 3. 3. Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp också J, funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och bakning
Låt vila i 30 sekunder innan du stjälper upp dem på tallrikar. Vila 30 sekunder innan uppstjälpning. Igår blev det en dag på stan med alla andra galna människor som orkade ge sig ut och slösa med den nyss inkomna lönen
3 dl mjöl. 39. 3 dl mjöl. Cookie Dough tryffel. Godkväll, godkväll. Idag har eftermiddagen verkligen gått i ett, så jag är nästan lite paff över att dagen redan börjar lida mot sitt slut om jag ska vara ärlig
Jag tycker om att fiska, men har nästan 35 mil till mina fiskevatten vid stugan, så det blir inte så ofta. Näringsvärdet, särskilt Omega-3-halten, i de äggen är så mycket bättre än i dem från hönor som är uppfödda på spannmål. Bloggen ligger på andra plats av 1384 registrerade hälsobloggar
Där kan du även köpa alla 3böckerna på engelska. Antioxidantdrink. Idag får du receptet på en riktigt hälsosam och god smoothie som passar fint till brunch nu i helgen
Ibland när jag behöver matlagningsinspiration söker jag efter intressanta klipp på You Tube. Oftast är det något med Jamie, Camilla eller Sophie jag ser
300 g vegofärs. 3 msk rapsolja. Tillsätt 2-3 dl vatten, sirap och soja och koka under lock tills ca hälften av vätskan kokat in och kålen är mjuk. 300 g vegofärs. 3 msk rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.