Ett bröd som passar till alla tillfällen. Idag fick vi gäster och vips så var ett bröd klart. Detta är ett ganska kul recept för ni smaksätter själva med en färskost
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertal timmar. Min fick sjuda i 4 timmar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Häll upp i små glas och ställ i kylen i 3 timmar. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Skinksås, 2 portioner200 g rökt skinka i bitar2,5 dl mellangrädde2 dl standardmjölk4 msk vetemjölSmörklickSalt, vitpeppar och muskotPersiljaVispa ihop mjölet med mjölken så att det blir slätt - inga klumpar. 200 g rökt skinka i bitar
Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. Räcker till 4 tunnbröd / ett lager på smörgåstårta
Förrätts-rödbetor 2 port4-6 rödbetorolivojabalsamvinägersalt och svartpeppar30 g valnötter1 msk flytande honungruccolaSås100 g getost1 dl crème fraiche½ msk flytande honungsalt och svartpepparKoka rödbetorna så de mjuknar, tar allt mellan 20 och 40 minuter beroende på storleken, känn med provsticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.