Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
Inte nog med att jag har tvingat mig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn. Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
Provade göra mos på den konstiga cassavaroten jag köpte i Uppsala. Smakade lite majs om den. Men den var samtidigt trådig och konstig, så det var inte alls gott
Kanelbullen introducerades i våra hem under 1920-talet. Sedan 1999 har denna lilla skapelse haft en alleles egen dag - den 4 oktober. 200 gr smör2 dl socker4 msk kanel (om man skulle vilja. 200 gr smör
Då var det äntligen oktober, månaden där vi flyttar och jag fyller år. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de har fått färg och stelnat, cirka 20 minuter
ca 200g pumpatvå stora sötpotatisar1 gul lök1 msk oregano2 vitlöksklyftor1 msk timjansalt och pepparsmör och oljaca 1 liter vatten1½ dl grädde1 tsk paprika pulver1 grönsaksbuljongSkala och hacka löken, pumpan, och potatisen. ca 200g pumpa
Ni måste ha hörsammat min uppmaning om att det fanns mer på min hemsida än blogginlägg om Polen, stuvade makaroner och rabarbercheesecake för under oktober rördes det om i grytan och fokus hamnade på helt andra inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.