3,25 dl vetemjöl2,25 dl strösocker0,75 dl farinsocker0,5 dl kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk bikarbonat2 ägg0,75 g gräddfil0,5 msk vaniljsocker100 g smält, avsvalnat smör0,5 dl majsolja1,5 dl kallt vattenFyllning. kola av 1 burk sötad, kondenserad mjölk som kokat i vatten i 2,5 timme1 liten näve marshmallows (jag ville ha mini men hittade bara stora så jag delade dem)0,5 dl jordnötter(torkade tranbär)Glasyren. 100 g mörk choklad, 70 %175 g smör, rumstempererat2 dl florsocker0,5 msk vaniljsockerGarnering. 3,25 dl vetemjöl. 2,25 dl strösocker. 2 ägg
Erka Perkas enkla munkar, 20 st1 ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. Slå upp på mjölat bakbord och dela i 20 delar. 25 g smör
Dag 2. Uteslut socker och ersätt ev med 1-2 tsk honung. Om veckomenyerna…. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
2 ägg. 4 1/2 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 2 tsk bakpulver. Häll i en smord och bröad form och grädda i ungefär en timme i 200°. 2 ägg 3 dl socker. 4 1/2 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 2 tsk bakpulver
1/2 tärning grönsaksbuljong. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk. 1/2 tärning grönsaksbuljong. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. Låt jäsa till dubbel storlek, kavla ut, bred på remons, rulla ihop, skär till bullarna och låt jäsa på plåt ca 20. Grädda i 250° i ca 8 min. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st
Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. 2 msk jordgubbspuré400 g vit choklad4 msk grädde0,5 tsk strösocker0,5 msk smörMuffinssmet. 2ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°. 2 msk jordgubbspuré. 2 ägg. 2 dl strösocker
Störsocker 50 gVetemjöl 60 gBakpulver 2 gSalt 2 gSmör 70 gCream cheese 50 gVaniljsocker 1/2 tsk. Låt smeten stå kallt ca 2 timmar i kylskåp. 125 ml vatten100 g strösocker1 msk RosvattenKoka up vatten med sockret i liten kastrull. Låt de puttra 2-3 minuter. Madeleines är mer goda om man servera 1 eller 2 dagar efter bakat. 2 g. 125 ml vatten. 2 d
2. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25. Den 28. 200 g grönt äpple. 2 avokado. 200 g risnudlar (går att utesluta om du vill göra en sidosallad). 2 burkar kikärtor. 2 msk olivolja. 2 cm ingefära. Kör in plåten i en kall ugn (för att spara energi) som du sätter på 225 grader. Häll av i ett durkslag efter 2 minuter. 200 g grönt äpple. 2 avokado 200 g risnudlar (går att utesluta om du vill göra en sidosallad). 2 burkar kikärtor. 2 msk olivolja. 2 cm ingefära
Vinet kan på en vardag ersättas med 2-3 msk citronsaft. Dag 2. Om veckomenyerna…. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.