3,25 dl vetemjöl2,25 dl strösocker0,75 dl farinsocker0,5 dl kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk bikarbonat2 ägg0,75 g gräddfil0,5 msk vaniljsocker100 g smält, avsvalnat smör0,5 dl majsolja1,5 dl kallt vattenFyllning. kola av 1 burk sötad, kondenserad mjölk som kokat i vatten i 2,5 timme1 liten näve marshmallows (jag ville ha mini men hittade bara stora så jag delade dem)0,5 dl jordnötter(torkade tranbär)Glasyren. 100 g mörk choklad, 70 %175 g smör, rumstempererat2 dl florsocker0,5 msk vaniljsockerGarnering. 3,25 dl vetemjöl. 2,25 dl strösocker. 2 ägg
Erka Perkas enkla munkar, 20 st1 ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. Slå upp på mjölat bakbord och dela i 20 delar. 25 g smör
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. 2) Skriv en kommentar här nedan och länka till ditt bidrag. 2 msk saltlakritssirap. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 21/2 dl vetemjöl. 2 msk saltlakritssirap. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 21/2 dl vetemjöl
2 ägg. 4 1/2 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 2 tsk bakpulver. Häll i en smord och bröad form och grädda i ungefär en timme i 200°. 2 ägg 3 dl socker. 4 1/2 dl vetemjöl. 2 tsk vaniljsocker. 2 tsk bakpulver
1/2 tärning grönsaksbuljong. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk. 1/2 tärning grönsaksbuljong. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. Låt jäsa till dubbel storlek, kavla ut, bred på remons, rulla ihop, skär till bullarna och låt jäsa på plåt ca 20. Grädda i 250° i ca 8 min. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st
Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. 2 msk jordgubbspuré400 g vit choklad4 msk grädde0,5 tsk strösocker0,5 msk smörMuffinssmet. 2ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°. 2 msk jordgubbspuré. 2 ägg. 2 dl strösocker
Det är bara 3 veckor och 2 dagar kvar nu. Och Doris är 8 månader och vi älskar henne så mycket, men vara med på bild vill hon helst inte och far runt som en galenpanna så fort jag tar fram kameran. 2-4 portioner. 1,25 dl rörsocker. Låt rabarbern tina i 2-3 minuter. 2 d. 2-4 portioner. 1,25 dl rörsocker
När jag var i Lidl för några månader sedan hittade jag Madeleines form med kostar bara 19 kr. Störsocker 50 gVetemjöl 60 gBakpulver 2 gSalt 2 gSmör 70 gCream cheese 50 gVaniljsocker 1/2 tsk. Låt smeten stå kallt ca 2 timmar i kylskåp. 125 ml vatten100 g strösocker1 msk RosvattenKoka up vatten med sockret i liten kastrull. Låt de puttra 2-3 minuter. Madeleines är mer goda om man servera 1 eller 2 dagar efter bakat. 2 g. 125 ml vatten. 2 d
2. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25. Den 28. 200 g grönt äpple. 2 avokado. 200 g risnudlar (går att utesluta om du vill göra en sidosallad). 2 burkar kikärtor. 2 msk olivolja. 2 cm ingefära. Kör in plåten i en kall ugn (för att spara energi) som du sätter på 225 grader. Häll av i ett durkslag efter 2 minuter. 200 g grönt äpple. 2 avokado 200 g risnudlar (går att utesluta om du vill göra en sidosallad). 2 burkar kikärtor. 2 msk olivolja. 2 cm ingefära
2 ägg. Den här månaden är det Annie som är värdinna för månadens gröna och hon har gjort en grymt läcker färskpotatispizza som verkligen får det att vattnas i munnen på mig
150 g mork choklad100 g smör 100 g brunsocker 2 ägg 30 g vetemjöl 1/2 tsk bakpulvernötter (om man vill)Ugn. 2. recept hämtade jag från härOreo kex 100 gSmör 50 gStorsocker 25 gPhiladenfia ost 200gStörsaker 75gVispgrädde 75gÄgg 2 st. Vaniljsocker 2 tskVittchoklad 50g- Krossa kexen till finsmulor , tillsätt socker och rör så att allt blandas väl. 2 ägg. 1/2 tsk bakpulver. 25 g. 2 st. 2 tsk
Har du följt med de andra månaderna. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25. Den 28. 1-2 msk balsamicovinäger. Sätt in i 200 grader i ca 20 minuter (eller tills grönsakerna är klara). 1-2 msk balsamicovinäger
125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 20 stora marshmallows klippta i småbitar. Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. Månadens sötsak – utländskt 125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 20 stora marshmallows klippta i småbitar. 125 gram av det och lägg i en torr bunke. 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. 10-12 minuter Ta försiktigt
2) Skriv en kommentar här nedanför med länk till ditt bidrag. 12-14 dl vetemjöl. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. 12-14 dl vetemjöl
7 maj 2015, 10. 24 bitar center (2 rullar). Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Sätt i en centerbitar upp och ner i alla kakorna och sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter. 24 bitar center (2 rullar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.