lördag, den 8 april 2017, kl. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Värm till 37 grader 2. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 24 delar. Sätt ugnen på 250 grader
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 200 g kantskuren kavring. 2 burkar matjessill. 2 dl creme fraiche ej lätt. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 200 g kantskuren kavring. 2 burkar matjessill. 2 dl creme fraiche
Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. 2,5 dl vispgrädde. 2 – 2,5 dl mjölk. 2 tsk salt. 2. Ansa purjolöken och skär den i strimlor, 1 – 2 cm. 2,5 dl vispgrädde. 2,5 dl mjölk. 2 tsk salt
Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar. 200 g kabanosser. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 2 buljongtärningar. 2 msk fransk senap. 2 dl grädde. 1 1/2 tsk dragon. 2 krm svartpeppar
Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter. 2 dl vatten, ljummet. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Katarina bloggar under namnet Hovkonditorn, en blogg med många bra recept och riktigt fina bilder. Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.