Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Åretsförsta rabarberpaj är ju den godaste. 75 gr grovhackade pecannötter100 gr mjukt smör1 dl muscovadosocker1 tsk bakpulverNypa salt2 dl mjölLägg över rabarbern. 175 grader varmluft i 20 minuter. 2 dl mjöl. 20 minuter
Visst är det nåt visst med åretsförsta rabarberpaj. Man får liksom vårkänslor på riktigt. 250 gr rabarber. 2 msk stevia. Grädda i 200* ca 20 min tills pajdegen fått lite färg. 250 gr rabarber. 2 msk stevia
Idag efter maten slängde jag och Lily ihop åretsförsta rabarberpaj. När vi flyttade till huset fanns det(jag tror det var 12 st) enorma rabarberplantor. 2 dl Havregryn. 2 dl socker. 1/2 tsk bakpulver. 125 gr smör/ mjölkfritt margarin. 1/2 dl vispgrädde/ soyavisp. 1/2 dl ekologisk sirap (det är enorm skillnad i smak). Jag brukar höga ugnen till 200gr grill i precis i slutet för att få en lite knäckigare yta. 2 dl Ha. 2 dl socker. 1/2 tsk bakpulver. 125 gr smör. 1/2 dl vispgrädde. 1/2 dl ekologisk sirap
Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. 250 g kesella. 2 dl strösocker. Sätt ugnen på 225 grader. 2015-11-26 @ 09. 250 g kesella. 2 dl strösocker
Igår kväll åt vi åretsförsta grilltallrik och det smakade riktigt bra. Innan servering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg
Helgerna är över och ett nytt år har tagit sin början med nya mål och nya upplevelser. Detta nya bloggårfår invigas med en vegetarisk husman i form av kåldolmar fyllda med krispiga hasselnötter, råris och belugalinser
Har avnjutit åretsförstajordgubbstårta idag. Inte mycket som slår det. Tårtan var gjord på glutenfria sockerkaksbottnar ( med potatismjöl istället för vetemjöl) som min kollega bakat och fylld med hemgjord vaniljkräm
Om det dessutom får ligga och dra i min favoritmarinad så blir det om möjligt ännu bättre. Nu känns det dessutom äntligen som om våren är här och idag har det varit 12 grader varmt och strålande sol. (2 personer). 12 kokta jätteräkor. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 dl turkisk yoghurt. Kram Karin 12 kokta jätteräkor. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 gurka 2 dl turkisk yoghurt
Söndagseftermiddagen spenderade vi ute i naturen runt en mysig eld. Vi blev bjudna på jättegod mat. Shawarma dajaj och shawarma lahm (ungefär som kebab av kyckling och kött) som vi värmde i ett kärl över elden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.