Har ni tips på något annat bra som mellis till bebisarna så blir jag jätteglad för kommentar. Gjorde igår kväll äppelpuré på ekologiska äpplen till Magda
Tillsätt mjölet. Tillsätt poolishen och därefter mjölet. Tillsätt saltet och knåda lika lång tid. 16 g havssalt (går bra med vanligt också). Ta upp på bakbänk och knåda länge för hand (ca 10 minuter) eller ca 3 minuter i bakmaskin. Sänk efter 5-10 minuter temperaturen till 200 grader. 16 g havssalt (går bra med vanligt också)
Tygduken kan sen ligga kvar då alla plommonen är på plats och man helt kort kokar upp det hela. 1 kg plommon. 150 g strösocker. 3 1/2 dl vatten. 3 1/2 dl vatten. Koka under tiden inkokningslagen tills sockret löst sig, ställ åt sidan och rör ner Atamon (ca 1 tsk). 1 kg plommon. 150 g strösocker. 3 1/2 dl vatten. 3 1/2 dl vatten
Tillsätt. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. (18 st). 100 g mjukt smör. 1 st äggula. 1 st ägg. 1,5 dl strösocker. 1 st citron, rivet. 150 g Maizena. 1 tsk bakpulver. 1,5 dl vetemjöl (tillsätt mer om det behövs). 1 st burk färdig Dulce de. leche eller 1 st burk kondenserad mjölk som du själv kokar. Tryck ihop degen till en boll, plasta in den och låt den vila 1 timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Stansa ut 1/2 cm tjocka rundlar, 4 cm i diameter och lägg dem på plåten. Grädda kakorna 15 minuter i mitten av ugnen. Köp min e-bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått. Chao 18 st. 100 g mjukt smör. 1 st äggula. 1 st ägg. 1,5 dl strösocker. 1 st citron, rivet
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner tillsammans med polkagrisarna och chokladen. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt
Tillsatte två skalade ekologiska äpplen i bitar. Mitt eget hembakta bröd innehåller alltid en eller flera sorts frön och jag har läst att dem kan man gärna undvika åt bebisar
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Barn/Bebis. 17. Mixa 2 dl upptinad majs, tillsätt 3 ägg, 1 dl mjöl och 3 msk keso och mixa detta så att det blir en ordentligt blandad smet. ca 20 st Mixa 2 dl upptinad majs, tillsätt 3 ägg, 1 dl mjöl och 3 msk keso och mixa detta så att det blir en ordentligt blandad smet
Igår hade vi tillsammans med grannen en liten sommarfest. Vi var väl ca 30 personer som njöt av det fina vädret, grillade och badade jazzuci, helt galet, tror vi var 11 som mest i jazzucin. 11 som m
Jag tycker det är superkul att hitta på nya recept, och att experimentera och gegga ihop saker som tillslut blir riktigt goda, är bland det bästa jag vet
November 2001 stod huset klart så köket är 14 år nu och det märks. 1/2 msk bakpulver. 1 dl kesella. 2 1/2 dl ekologisk cream fraiche. 11/2 dl socker. 1/2 msk vaniljsocker. Låt den kallna innan man skär upp den i 16 rutor. 2001 stod h. 14 år nu och det märks. 1/2 msk bakpulver. 1 dl kesella. 2 1/2 dl eko. 11/2 dl socker. 1/2 msk vaniljsocker
6-8 medelstora potatisar (fast sort), skala och skiva i 1 mm tunna skivor med mandolin/osthyvel. 1-2 msk olja. 1 vitlöksklyfta. 0,5-1 tsk örtkrydda provencale, torkad/fryst (valfritt, jag testade kryddan på vissa potatisrosor). 1-2 msk parmesanost, riven (eller annan smakrik ost ex västerbotten). Sätt ugnen på 190-200°. Pressa vitlöken i 1-2 msk olja och tillsätt salt och svartpeppar. Baka i ugnen i ca 45-50 minuter eller tills de känns mjuka vid stickprov. 6-8 medelstora potatisar (fast sort), skala och skiva i 1 mm tunna skivor med mandolin/osthyvel. 1-2 msk olja. 1 vitlöksklyfta salt och nymalen svartpeppar. 0,5-1 tsk örtkrydda provencale, torkad/fryst (valfritt, jag testade kryddan på vissa potatisrosor). 1-2 msk parmesanost, riven
1 liten burk röd stenbitsrom. 1 liten bit rödlök, finhackad (kan uteslutas). 1 msk citronsaft. 1 liten burk röd stenbitsrom. 1 liten bit rödlök, finhackad (kan uteslutas). 1 msk citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.