Förutom en massa olika möten hann vi bland annat med att testa sushi som belönats med guldmedalj i sushi-SM (Rå Epok i Lund), bli bjudna på en brakfrukost hos en vän i Trelleborg samt promenera i Västra hamnen i solen (så vackert
2,5 dl fullkornsdinkel ½ dl fiberberikade havregryn 1 ½ tsk bakpulver ½ dl socker 1 ägg 75 g smör 1 ½ dl mjölk 1 tsk malen kardemumma ----------Fyllning---------- 1 äpple 1 tsk malen kanel 1 tsk socker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 - 12 min
2 tsk (6g) ris- eller bovetemjöl. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. ca 20-25 minuter. De allra flesta vet redan att planering är A och O om man ska lyckas hålla sina hälsosamma rutiner
En perfekt kombo till frukost eller mellanmål - framförallt om du har bråttom iväg på morgonen, då kan du förbereda dessa dagen innan, lägga ner dem i en påse och sedan ta med dem i väskan när du ska iväg
Frukostmuffins är perfekta så tillvida att du kan blanda i det mesta i dem. 2 msk frystorkade granatäppelkärnor - delikatess som smakar som det bästa söt/sura godiset. 2 msk frystorkade granatäppelkärnor - delikatess som smakar som det bästa söt/sura godiset
Tillaga snabbt och enkelt - helst ska det vara klart när disken är borta och kaffet är klart. Det var så dessa frukostmuffins kom till världen under helgen
- Mosa bananen och blanda alla ingredienser för muffinsen i en skål. Har fått typ en crusch på frukostmuffins, det är så lätt och så praktiskt, har man bråttom kan man ju enkelt ta med sig dem
Frukostmuffins är ett alternativ till smörgåsen, alltså inget man serverar som ett fikatillbehör. För 10 – 15 år sedan rådde det en muffinstrend som jag hängde på, Frukostmuffins och muffins till lunch, jag kan särskilt rekommendera ett tidigare upplagt recept på lunchmuffins
Frukostmuffins som snabbt görs i micron. Frukostmuffins med carob och sötpotatis med hallontopping (1 person). 2-3 tsk carob (eller kakao). Lägg i muffinsformar (fyll inte helt upp till kanten), micra på högsta effekt i ca 1-2 min. 2-3 tsk carob (eller kakao)
Jag tycker de blir godast om de är ordentligt genomgräddade, och man kan behöva prova sig fram lite beroende på vilken ugn man har - som alltid när man bakar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.