Lena hade gjort en vanlig aioli som vi doppade både bröd och skaldjur i och som tur var en stor laddning för jag skulle bidragit med en ört- och citronaioli, men fick tag på en lite väl nötig kallpressad rapsolja
Och det är en lyx som vi tar för givet att vi kan dricka vattnet direkt ur kranen - något som vi brukar bli påminda om när vi är på semester på andra breddgrader och tvingas köpa hem dricksvatten
Vi delar med oss av våra upptäckter och erfarenheter i facebook-gruppen om vi vill. Dagliga e-mail med coaching, tips och recept den första veckan och efter det när det behövs (varje/varannan dag)
Sensationellt gott och rent sensuell matlagning. Idag hittade jag lammentrecôte i kylen. Bad M gnida in den med fina rara örtoljan och en rivenvitlöksklyfta medan jag var iväg för att veckohandla tillsammans med J
Lägg över i en ugnssäker form, stick in en stektermometer i den tjockaste delen och låt steka i ugnen tills innertemperaturen är 56º (60-63 för medium och ytterligare ett par grader för genomstekt). Vispa rotsellerin till puré med en elvisp och tillsätt 1-1½ dl av den sparade, varma mjölken, lite i taget tills purén fått lagom konsistens
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Tjälknöl (Tjälknul), ca 4-6 port. Låt köttet ligga i lagen i kylskåpet i 4-5 timmar. Tjälknöl på ren. Något som är väldigt gott, och dessutom klimatsmart, är viltkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.