Morotschips. Morotspuré. Skala och skär ner morötterna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa morötterna i en kannmixer
cashew, pekan, mandel- och hasselnötter). Den här gången tänkte jag i alla fall "piffa upp" den lite och då fick den karamelliserade nötter i smeten som ger lite crunch, lime i frostingen så den blev riktigt fräsch och morotschips som dekoration, vilket är en supersnygg detalj men riktigt goda med
Skicka med e-post. Rosta i ugnen på 175 grader tillsammans med olja salt peppar och timjan tills morötterna är mjuka och har fått en brun yta ca 20-30 min. Morotschipsen hav morot4 dl frityrolja eller matoljaAnvänd en mandolin eller skär jätte tunna skivor av moroten
Helgen började redan tidig eftermiddag i fredags. Efter en uppiggande kopp kaffe gav Robert och jag oss av till en posterworkshop som arrangerades av Kolla
8-10 morötter. Skala morötter och hyvla dem med potatisskalaren eller osthyveln i tunna skivor. Lägg skivorna på smord långpanna och droppa lite olja över
Koka upp vatten sockret och saften av en citron. Skiva moroten mycket tunt (det är lättast med en mandolin) och lägg skivorna i den varma sockerlagen i ca 30 sekunder
Garnera med morotschips och ett par bitar parmachips. Halstra den runt om i inte allt för het grillpanna, det är svårt att ange någon exakt tid men ca 6-8 minuter kan ses som ett riktmärke. 8-10 mycket tunna morotsskivor uttagna på längden av moroten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.