Och det bästa av allt - det ska fortsätta flera dagar till = lycklig tjej. Glad påsk på er. Jag måste bara säga, vilket underbart påskväder vi har haft
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
När jag växte upp hette det Fiffirutor, medans i makens släkt kallas de Moccarutor, vilket även jag säger numera, medans i Leilas a piece of cake benämns de som Kärleksmums, samt i Sju sorters kakor kallas det för Snoddas
Till slut bestämde jag mig för Kärleksmums. Natruligt Glutenfri Kärleksmums150 g smör2 ägg2 dl ljust muscavadosocker4 msk kakao2 tsk bakpulverca 4 dl Finax gula mjölmix1 1/2 dl mölkGlasyr75 g smör2-3 msk kakao1 gnutta vaniljpulverca 3 dl florsocker1-2 msk vatten (istället för kallt kaffe)Smält smöret och låt svalna. Ca 15-20 min tog det för mig, alltid bra att kolla med stickan
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad
-. Här kommer en liten variant på kärleksmums. Recept - Bakverk,. Recept - Kaffebröd,. Recept - Muffins. -P Nästa gång ska jag fylla de till 1/3 av formen så man får plats ed glasyran i formen också. - 2 ägg. - 3 dl strösocker. - 1 1/2 dl mjölk. - 4 1/2 dl vetemjöl. - 2 tsk bakpulver. - 2 tsk vaniljsocker. - 2 msk kakao. - 150 g smält smör. - 300 g florsocker. 2 ägg -
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.