Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
och blanda sen ner kycklingbitarna, blanda väl. Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Blanda havregryn, chiafrön, äpplemos och havremjöl i en bunke. De är gjorda på äpplemos som jag har gjort själv, helt rawfood, from the scratch och resultatet av äpplekaksbollarna blev riktigt bra
Len och sametssmekande marängsmörkräm smaksatt med mjölkchoklad, nutella (för vad blir inte gott med nutella inblandad) och så en eller flera rejäla gluggar av baileys
Blanda ner agavesirap. Jag skojar inte, detta måste vara den godaste morotskaka jag ätit. Om man har en liten aluminiumform i lämplig storlek hemma går det bra att använda också,det gjorde jag
Tillsätt linfrö-ägg och övriga ingredienser och rör tills allt är blandat. Ha en fin lördag. Chocolate is never wrong and brownies with melted chocolate is so good
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.