Påsen med fredagsgodis från Göta fisk blev lubb kokt i ugn, färskpotatis, sparris och skirat smör. Den där lubben var en ny bekant, som en blandning mellan torsk och marulk
Igår lagade jag till lubb för första gången i mitt liv. Så nästa gång lubben ligger i din fiskdisk tveka då inte att prova, den har ett fast fint kött med en god smak
Brosme (Norska) eller lubb (svenska) är en fisk i lake-familjen och har en smak som påminner om hummer, det är en ytterst god matfisk och kan rekommenderas till alla tillfällen
Jag använde lubb, som är en torskfisk av det lite fastare slaget. Jag ångkokade lubben försiktigt, toppade med färska, skalade räkor och några sparrisknoppar, och hällde sedan sparrissoppa runtomkring
ca 600 gr fiskfilé och skaldjur, skuren i lagom stora/små bitar (Vi hade på expo lubb och lax). ca 600 gr fiskfilé och skaldjur, skuren i lagom stora/små bitar (Vi hade på expo lubb och lax)
Skär ut den tjockaste delen av lubbfilén så att den blir ca 6 cm bred och 20 cm lång. Skär ut en ca 2 cm bred och 20 cm lång bit av laxfilén och lägg den på mitten av lubbfilén. 400 g lubbfilé (200 g utskuren)
det går bra med torsk, sej eller lubb). det går bra med torsk, sej eller lubb). För några veckor sedan, när jag experimenterade som värsta Heston Blumenthal med pulver och geléer, träffade jag Tareq Taylor
Potatis. Koka potatisen i ca 10-15 minuter (dom ska fortfarande vara hårda och inte klara). Under tiden som potatisen kokar så häll olivolja i en skål tillsammans med rosmarin, timjan och vitlök
Det blev en byxad stekt lubb, som är en torskfisk. I fredags åt vi fisk till middag. Jättegott. Till det gjorde vi ett mos av ca hälften potatis och hälften jordärtsskockor
kolja, lubb eller sej. 1. Skär fisken i mindre bitar. 2. Skala och hacka löken, gör desamma med vitlöken. 3. Fräs löken samt vitlöken i en kastrull med olivoljan i ca 1-2 minuter
Fräs morot och purjo i en stor gryta. Tillsätt timjan och tomatpuré. Häll på vinet och fräs någon minut. Häll på vatten och smula ner en buljontärning, tillsätt salt och kayennepeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.