1. Bröllop
är bland det roligaste jag vet. Jag har fått äran att fotografera två bröllop och jag har varit toastmadame på två. I maj bär det av igen, toastmadame, och jag är lika nervös varje gång.
Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
Tyckte sen att det verkade lite snålt så jag fick tips om Katarinas kaka (recept nedan). Svängde ihop detta i morse men blev inte riktigt nöjd tyckte inte att den stelande som den skulle
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade migom att hon skulle vara med på Halv åtta hos mig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Spännande eftersom att jag inte smakat savoykål och inte lyckats med någon rödvinssås tidigare men igår fick den stå och puttra länge och det är nog det som är tricket
nu)Från migkommer detta recept som jag gjorde i går, söndag. Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad och som turas om att bjuda varandra på middag
Koka upp grädde och honung och häll över den mörka chokladen (som du finhackat). Vispa slätt och tillsätt konjak efter smak (jag tar väldigt lite eftersom att jag bara vill ha en liten hint av smaken)
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.