Ös över de varma äppelbitarna till väl rengjorda burkar med hålslev eller liknande, slå den kokande lagen över äpplena ända upp till kanten på burken och korka igen omgående
Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är. en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma
Ät med glass, vaniljsås eller något annat sött och smaskigt. Vispa äggvitorna hårt i en torr ren bunke (akta så ingen äggula följer med) och rör ner dem i den andra smeten
Servera med något vaniljigt, eller precis som den är. Höstigt nu för tiden, eller vad säger ni. Mandelmjölet gör att den här päronkakan blir lite härligt seg
Päronkakan innehåller även mandelmjöl, vilket ger en fin och mild smak av just mandel. Här ser ni en mejerifri och glutenfri päronkaka (och såklart är den utan tillsatt socker)
Smält sedan smöret till övre degen och blanda med mjölet till en grynig massa som du strösslar över kakan och tilö sist har du över den flagade mandeln
Ta ut och pensla med varmt vatten och låt kallna på galler under bakduk. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. 2 st gröna äpplen eller 3 färska rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.