Äppelpajsgranola
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora svenska äpplen
  • 10,5 dl rapsolja
  • 10,5 dl muscovadosocker
  • 10,5 dl solrosfrön
  • 11 dl pumpafrön
  • 10,5 dl mandelspån
  • 11 dl valnötter
  • 11 msk kanel
  • 11 dl rågflingor
  • 11 dl havregryn
  • 1 salt
  • 1 mjölk
  • 1 färska bär
  • 14 stora svenska äpplen 0,5 dl rapsolja 0,5 dl muscovadosocker 0,5 dl solrosfrön 1 dl pumpafrön 0,5 dl mandelspån 1 dl valnötter 1 msk kanel 1 dl rågflingor 1 dl havregryn salt
  • 1 Till servering mjölk färska bärDela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och smält sockret i oljan. Tillsätt äpplet och låt det bli karamelliserat i sockret och oljan. Tillsätt frön, nötter och kanel och låt det steka med. Tillsätt råggryn och havregryn. Rosta alla ingredienser till en torr och härlig granola. Avsluta med en nypa salt. Servera med mjölk och färska bär

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.