Tänkte dela med mig av ett gott pajrecept. Älskar mandelsmaken ihop till äpplena. Här är en nyttigare smuldeg utan socker, sötad med honung och helt glutenfri
Rosta nötterna lätt i en stekpanna på knaptmedelvärme. Skålla ochskala mandeln. Fyll pajen med tunna, hyvlade skivorav urkärnade, skalade och halverade äpplen
Smält mandelsmöretmed kokosoljan och kardemumman i en kastrull. 1,5 dl mandelsmör, går också att ta jordnötssmör. 3 äpplen 1,5 dl mandelsmör, går också att ta jordnötssmör
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.