Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med den fingerljumma degvätskan. Tillsätt kardemumma, äggulor, socker, salt, smöret iklickar och det mesta av vetemjölet
Jag tycker att vi fortsätter på äpple- och kaneltemat, nämligen med sprillande nybakade äppelbullar. Imorgon väntar en solig och varm septemberlördag som vi tänkte tillbringavid Hjälmarens strand med korvgrillning, kaffedrickande och såklart en hel del fikande, och där kommer bullarna inibilden
Kanelfyllning150 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 5 msk malen kanel. 1Äppelfyllningca 3-4 dl äppelmos (ekologisk av hög kvalitet). 1Pensling1 ägg ca 1 krm salt vatten pärlsocker (tillgarnering)
Det är höst och jag ville pröva att göra äppelbullar. Provade för flera år sedan där jag hade ett recept med koncentrerad juice men receptet går ej att finna och den här gången ville jag utgå ifrån Brämhults färskpressade äppeljuice som jag är helt kär i
Äppelsylt175 g svenskt äpple 85 g strösocker (ekologiskt) [1 dl] 15 g citronsaft (ekologiskt) [1 msk] 1 stjärnanis. Fyllning190 g normalsaltat smör, rumsvarmt (ekologiskt) 80 g strösocker (ekologiskt) [0,9 dl] 80 g farinsocker, mjukt [1,1 dl] 6,5 g malen kanel [2,5 tsk] 5,5 g malen kardemumma [1,6 tsk] 2,5 g salt [2 krm]. Fördeg90 g vetemjöl (ekologiskt) [1,5 dl] 70 g vatten [0,7 dl] 20 g jäst (ekologiskt). Bortgörning310 g vetemjöl (ekologiskt) [5,2 dl] 100 g fullkornsdinkelmjöl (ekologiskt) [1,7 dl] 130 g vatten [1,3 dl] 50 g standardmjölk (ekologiskt) [0,5 dl] 62 g strösocker (ekologiskt) [0,7 dl] 125 g normalsaltat smör (ekologiskt) 8 g salt [1,3 tsk]
Arbeta ihop degen i matberedare. Rulla ut till en längd. Jäs en dryg timme. Fyllning. Ägg tillpensling. Dela den i 12 bitar. Lägg i pappersformar eller muffinspanna med 12 fördjupningar, smorda i så fall. Tryck med en tsk hål i varje bulle och lägg i 1 tsk äppelmos. Grädda mittiugnencirka 10 minuteri. 75 g smör itärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.