Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Vispa äggulorna med florsockret tills det blir vitt och pösigt. Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått
Men i veckan så fick jag äntligen ett exemplar och det med bud från vänlig vän som var i Tyskland. Så helgens gäster var så illa tvungna att starta middagen med en liten rackare
I lördags köpte jag med mig ett berg med grönsaker hem från Bondens marknad. Äntligen blev det dags. I receptet börjar man med att göra en egen tandoorikryddblandning som man rör ihop med yoghurt
Men nu äntligen kommer den, så iväg med er och baka en, för att fira mars intåg. nämligen min egen Någon som har en härlig tårta eller liknade som skulle vilja dela med sig av den, så tar jag emot den tacksamt
Jag har tyvärr inget recept på det just nu som jag kan dela med mig av. Äntligen bakat igen. Vispa ihop till en rätt slät smet med elvisp och ha sedan på den som i en liten kulle på kakan
Även om man bakar med dem blir det lätt lite surt, typ rabarberpaj - för surt. Men bären finns ju, vi har till och med buskar på tomten, och jag ser det som något av en utmaning att lyckas göra något gott av dessa surisar
Garnera med gräslöken före servering. Finns det inga andra maträtter med rabarber. Nu när det äntligen går att skörda rabarber tänkte jag att jag istället för att baka eller laga dessert av rabarbern kunde använda den i matlagningen
Här kommer recept på min favoritgryta med härliga indiska smaker. Ta en långpanna, skär kycklingen i mindre bitar, lägg i pannan och krydda med lite svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.