Helgerna i maj ger inte överdrivet många tillfällen för matlagning. Igår, en ganska typisk majlördag, ordnades det med båtboj i hamnen i stan och åktes sedan upp till landet för några snabba ärenden
Vi har vänt på dygnet och i skrivandets stund kl halt tio sover fortfarande Leo gott och det är tur att vi har två väldigt lugna veckor att börja med på dagis
Jag har länge velat göra om min tidigare lite dunkla blogg till en lite mer piffig och gladare. Nog för att hösten är på intågande efter den trista sommaren, men det betyder ju inte att jag måste hänga med på noterna
Äntligen ledig en lördag. Tiden rullar på ,hinner inget nu för tiden, klipper jag inte hundar, så gör jag naglar, så galet kul MEN helt galet va man jobbar mycket, tur att jag har ledigt en dag i veckan i alla fall,många söta som undrar varför jag aldrig uppdatera, mentiden har inte funnits bar
Kryddningen är ju ett kapitel i sig och en riktig kavring ska ha rejält med kryddor. Nu har jag experimenterat fram en kavring som inte blir så kompakt men ändå innehåller rejält med rågmjöl
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Börja med olivröran så den får dra enstund. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.