smördeg, färsk, kavlad. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Denär dessutom lätt att göra mjölkfri. I alla fall är det min favoritsemla. Roligt faktiskt att det finns miljoner varianter, på den traditionella klassiska semlan, idag
Enklast är godast om sagt… Denhärbönsalladen kan jag äta med sked direkt ur skålen. Det är inga revolutionerande nya smakkombinationer direkt och jag förstår att man kanske inte blir inspirerad att direkt sätta igång och göra en sallad av bönor, tomat, olivolja och lök… men prova
I helgen när jag hade min balkongmiddag med Jessica så gjorde jag Hallonmojitos till oss. Jessica är ju ‘One of a Kind’ för hon kom till middagen i en gul klänning för att matcha min balkong som i sommar går i gult
Men nu ärdenhär. Det var i mitten av förra veckan jag tog omvägen bortom skogsgläntan där jag i slutet av maj månad förra året fann ett helt hav av blommande ramslök
Eftersom det har varit dåligt med högtidsdagar på sista tiden, och väldigt gott om härlig äggvita efter all vaniljkrämskokning här i bageriet, bestämde vi oss för att det är Marängsvissens dag imorgon
Vill du testa något nytt är både kanel och kakao såväl som muskotnöt andra alternativ som ger fyllighet och djup och rundar av smaken av den syrliga tomaten
När jag var ny här i Sverige hade jag svårt att skilja mellan rev och räv. En infödd stockholmare skulle aldrig bry sig om skillnaden men för min flickväns norrländska öron var detta en styggelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.