Marmelad Sylt

Marmelad Sylt

  • 7 Recept
Äppelmos

Äppelmos

2 liter skalade tärnade äpplen eller 1,2 kg skalade tärnade äpplen (2 kg hela äpplen med skal). 10,75 dl vatten
Äppelmos

Äppelmos

Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem och lägg i en skål med kallt vatten för att undvika att dem blir bruna
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Sätt sylten åt sidan och gör pektinprov om du vill kontrollera att sylten tjocknar. Dra sedan ett streck genom sylten på tallriken med en knivspets - bildas ett streck som ej flyter ihop är sylten lagom tjock
Blåbärssylt med syltsocker

Blåbärssylt med syltsocker

Varva bär och socker och tillsätt vattnet. Koka upp på svag värme under omrörning. Koka på hög värme ett par minuter
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Äppelmarmelad med ingefära

Äppelmarmelad med ingefära

Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. 16 dl syltsocker. Gör marmeladprovet genom att ta en droppa en halv tsk marmelad på ett tefat, ställ i frys eller kyl ca 5 minuter så att det kallnar - då ska marmeladen ha stelnat och blivit fast (ej rinnig)
Världens godaste fikonmarmelad

Världens godaste fikonmarmelad

Ljuvligt god fikonmarmelad med valnötter, anis och sesamfrön. Den görs på torkade fikon som får kokas mjuka i sirap och sen tillsätter man valnötter för att ge en läcker “crunch” på marmeladen