Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 7 Recept
Mina Favoriter
Pannkakor, grundrecept

Pannkakor, grundrecept

Pannkakssmet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Stuvad svamp

Stuvad svamp

Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i lite olja eller smör på medelvärme tills den är mjuk
Humus, homos, homus, hummus, kikärtsröra

Humus, homos, homus, hummus, kikärtsröra

Den här röran kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och kyckling, gärna till grillat eller som förrätt tillsammans med bröd och oliver
Spetskål – Vitkålsgratäng

Spetskål – Vitkålsgratäng

Här kommer det en jättegod gratäng som kan göras både på spetskål och vitkål. 3-4 portioner. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser Gräddsås 0 st buljong från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé