Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vi kallar den för AnnieLööf-biff, men om du hellre säger Stefan Löfven-biff så går det också bra
Ingredienser. vitpeppar. Strimlakycklingfilé och bacon krydda med salt och vitpeppar. Hetta upp en stekpannan och stek kyckling- och baconbitar på medelhög värme tillsfilén fått fin färg och kycklingen är helt genomstekt
4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev. 5-1 msk idealmjöl. 4 portioner rotsakspytt. 4 skivor á ca 150 g ryggbiff. 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner. 5-1 msk idealmjöl. 4 portioner rotsakspytt
5-2 tsk curry 1 msk kycklingfond eller 1 st hönsbuljongtärning 0. 5 tsk salt 3 dl vispgrädde eller en blandning av grädde och vatten alternativt mjölk 1 st banan. 3-4 portioner kokt ris. 4 st fläskkotletter 3-4 portioner kokt ris. 1 msk kycklingfond eller 1 st hönsbuljongtärning 0. 5 tsk salt 3 dl vispgrädde eller en blandning av grädde och vatten alternativt mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.