Smula sönder fettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman degen. Dela degen i 2 delar och kläm ut dem i 2 portionsformar
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kavla ut den tinade smördegen till en avlång rektangel och skär i kvadrater så stora att de precis täcker portionsformarna
Nå, vad tyckte ni då om gårdagens Mello. Att Yohio gick vidare till finalen var ingen sensation direkt men att en okänd gymnasieelev kom och petade ner schlagerdrottningen Paparizou från tronen var väl ändå kvällens skräll
Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små aluminiumformar, ca 5-6 cm i diameter
På bilderna har jag gjort portionspajer, du får ut 6 st på en sats, alternativt 1 stor. En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha
Prova att göra portionspajer istället för en stor, jag tycker att det känns som om man ansträngt sig lite mer då, + att man har koll på att det räcker till så många som man tänkt sig
Här hade han gjort små portionspajer, men pajen går naturligtvis att göra i en stor pajform också. Alltså nu är det bara till att ge sig iväg och köpa äpplen och plocka fram smöret ur kylskåpet för den här äppelpajen måste ni bara testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.