Fisk

Fisk

  • 13 Recept
Tunnbrödswrap med potatissallad och gravad lax

Tunnbrödswrap med potatissallad och gravad lax

Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 äpple 1 morot 1 förp potatissallad med crème fraiche (à 800 g) 65 g spröd salladsmix 8 mjuka tunnbröd 400 g skivad gravad lax Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Enkla fiskbiffar med dillsmör

Enkla fiskbiffar med dillsmör

Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till. Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar kajenn i mixern
Panerad torsk stekt i ugnen

Panerad torsk stekt i ugnen

Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god
Gratinerad rödspätta

Gratinerad rödspätta

Salt och peppra på fisken. Ingredienser för 2 personerca 300 g spättafiléSaltVitpepparFyllning½ dl kräftost1 msk dillSås3 dl matlagningsgrädde½ dl kräftost1 fiskbuljongtärning2 msk dill2 msk citronSaltVitpepparGarnering1½ dl skalade räkorDillCitronGör så härSätt ugnen på 200 grader. Slå såsen runt fisken och ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. 1 fiskbuljongtärning

Rödspätta under dilltäcke

Lägg fisken ovanpå och pressa över citron. Blande crème fraiche, buljongtärning, dill, salt och peppar och bred över fisken
Rödspätta med citronsås

Rödspätta med citronsås

Frasigt panerad fisk med fräsch citronsås. ½ msk koncentrerad fiskfond. Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

En lyxigare form av fiskgratäng helt enkelt. 1 fiskbuljongtärning. Häll såsen över fisken och tillaga i 200 grader ca 20 min eller tills fisken är klar (kolla med gaffel) och rätten fått fin färg. 1 fiskbuljongtärning
Rödspätta Florentine med pressad potatis

Rödspätta Florentine med pressad potatis

Salta och peppra fiskfiléerna. Börja med såsen. Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda i 3 minuter