Fjälla laxsidan ochtorka den, men skölj den inte. Plocka ut benen med en platt tång. Blanda socker, salt och vitpeppar och strö blandningen på laxens båda sidor
Servera med någon grönsak, koktbroccoli eller grönsallad passar utmärkt. Tidsangivelsen 20-40 minuter är beroende av ompotatiskoket ska räknas med eller ej. 1) Kokapotatisen. 2) Smörj en eldfast form. 3) Skiva den koktapotatisenoch lägg i formen, dela skivorna ifall de är väldigt stora. 4) Finfördela och blanda ner tonfisken tillsammans med den hackade dillen. 5) Häll över hollandaisesåsen (jag använder pås-sås). 8-10 koktapotatisar. 300 g tonfisk på burk. 4-6 dl hollandaisesås
Salt, citron, peppar och dill gnuggas in i laxen. Skiva smör över laxen och sätt laxen i 175 grader i ugnen i 30 minuter. Skär skivor av citronoch dill och ät o njut 1 kg lax hel sida. 2 citroner
Facebook. det har liksom kännts som ett så stortprojektsom säkerligen lätt kan gå fel. Färsk hummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Ikväll blir det varken skaldjur eller fisk på våra tallrikar, hör och häpna. Men, helt i vanlig ordning så åt och drack vi lite extra gott, det bubblade i glasen och på tallrikarna låg det en av våra favoritråvaror - fisk
vi åt ju skaldjursbuffé i helgen på fåfängan och det var ju supergott men det är ju inte alltid man har möjlighet att bulla upp med massor av olikasortersskaldjur
En vegetarisk variant, om man då äter fisk, för den innehåller ansjovis. Jag snoozade lite längre än tänkt, men som tur är har jag inte långt till jobbet
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen