Bakverk

Bakverk

Lenas grova bröd

Lenas grova bröd

Veckans limpa blir denna snabbakade grova bikarbonatslimpa. Receptet kommer ursprungligen från matklubben
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet. Låt stå minst 1 timme
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål. Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg
Dagens recept: Grovt rågbröd

Dagens recept: Grovt rågbröd

DAGENS RECEPT 15-01-14GROVT RÅGBRÖDDet är underbart att komma hem och mötas av en härlig doft av hembakat, färskt bröd
Mammas marängtårta i långpanna

Mammas marängtårta i långpanna

Idag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Amerikansk cheesecake

Amerikansk cheesecake

När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Påskig cheesecake

Påskig cheesecake

Det är nåt visst med påsktårtor tycker jag. Jag vet inte varför, men jag längtar alltid lite extra efter att göra den
Påskigt fin prinsesstårta

Påskigt fin prinsesstårta

Botten. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten
Knäckig äpplepaj

Knäckig äpplepaj

För en pajform. 6 äpplen150 gram smör1 1/2 dl strösocker3 dl havregryn1 1/2 dl mjöl1/2 tsk bakpulver1 / 2 dl ljus sirap2 msk mjölk
Rice Krispies-tårta

Rice Krispies-tårta

Marängottnar. Dela på äggulor och vitor. Vispa äggvitor och socker ca 10 min. Rör sedan försiktigt ned Rice Krispies
Enkel äppelpaj

Enkel äppelpaj

Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

100 g margarin alternativt smör. 12 dl vetemjöl. 11 dl havregryn