Knäckig äppelpaj Fyllning8 äpplen (små eller 4 stora) 0,75 dl strösocker 2 msk farinsocker 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 4 msk potatismjöl (eller majsstärkelse) www.koket.se
Stekta kardemummabullar med brynt kolasås och vaniljglass 4-6 kardemummabullar ca 5 dl vaniljglass 200 g jordgubbar smör, till stekning ätbara blommor, till garnering www.koket.se
Chokladmousse med kola och nötter Chokladmousse2 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl] 1 vaniljstång 75 g äggula [5 st] 85 g strösocker [1 dl] 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl] www.koket.se
Jordgubbar, digestive & mascarpone Under högsäsong tycker hon det ska vara jordgubbar till efterrätt – varje dag. Hustrun var skeptisk – ända till hon satte skeden i efterrättsglasetVin mat & Alsace