Nöt

Nöt

  • 13 Recept
Rödvinsmarinerad oxfilé

Rödvinsmarinerad oxfilé

Marinera oxfilén i ca tre timmar i rumstemperatur. Skär paprikan cm breda långa strimlor och stek eller grilla dem fort
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Själv använder jag oftast nötkött från Gröna gårdar, som kommer från djur som enbart är uppfödda på gräs och örter
Grillade kebabspett med vitlökssås

Grillade kebabspett med vitlökssås

1 kg nötfärs. 1 kg nötfärs. Ö-liv och lata, lediga, sköna dagar. Hallonbåten tar oss med på äventyr och det enda vi kan önska är att dagarna inte ska ta slut
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Filé mignon black and white

Filé mignon black and white

Tryffelsås. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten. Rör ned smöret innan servering
Rostbiff i marinad med färska örter

Rostbiff i marinad med färska örter

Ingredienser Portioner. 10 1 1/2 kg rostbiff 1 tsk salt 2 krm mellanmalen svartpeppar Marinad 1 dl kinesisk soja 1 1/2 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 3 hackade vitlöksklyftor 1 tsk mellanmalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano 1 burk cocktailkapris Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Silverstenks Shepard´s Pie

Silverstenks Shepard´s Pie

Ingridienser köttfärssås~ 500g nötfärs 10%~ 1 gul lök~ 1 vitlöksklyfta~ 100g tomater (gärna hälften söt cocktailtomat och hälften vanlig tomat)~ 5dl passerade tomater~ 1/2 tub osötad tomatpuré~ 1/2 dl het chilisås (Felix)~ salt~ Peppar~ paprikapulver~ timjan~ 1 tsk solrosoljaGör såhär~ finhacka löken och skär tomaterna i mindre bitar. 500g nötfärs