bröd

bröd

  • 50 Recept
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter. ca 12 dl bakvetemjöl special, rågsikt eller lantbrödsmjöl. 3 dl havregryn (gärna fiber) 3 dl rågflingor 1 dl vetekli eller kruskakli 50 g smör eller margarin 6 dl kokande vatten 50 g jäst 2 dl vatten 1 msk salt ½ dl sirap ca 12 dl bakvetemjöl special, rågsikt eller lantbrödsmjöl
Glutenfria sötpotatiswraps

Glutenfria sötpotatiswraps

stek dem inte för länge per sida, för då blir de mer knäckebröd än mjuk tortilla (jag talar av erfarenhet)
Hönökakaka

Hönökakaka

Kavla med kruskavel ut bröden direkt på varma smorda plåtar. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°
Mättande frukostrutor

Mättande frukostrutor

Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl
Kanske det allra godaste

Kanske det allra godaste

Att baka levainbröd tar lite tid, och det kräver nästan att man är hemma, eller hemomkring i alla fall, eftersom det är ganska tätt mellan momenten
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt. Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet
Grova hamburgerbröd

Grova hamburgerbröd

Bröden går att frysa. 1 msk brödsirap. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen i vattnet
Ett hallelujah bröd

Ett hallelujah bröd

Här kommer ännu ett fantastisk bröd där receptet kommer från min brödgud Martin och hans nya bok. Du får ett underbart bröd med stora luft bubblor i
Potatisfoccacia

Potatisfoccacia

Sätt in brödet i ugnen och sänk värmen till 200°. Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp
Pølsefocaccia

Pølsefocaccia

8 stk chilipølse. 1 pose tørrgjær. 5 dl vann. 1 ss sukker
Yum buns (steam buns)

Yum buns (steam buns)

500 g ytrefilet av svin. 1 ts salt. 1⁄2 ts pepper. 2 ss maisolje til steking
Källarfranska

Källarfranska

bröd,. Källarfranska. 50 gram jäst. 850 gram ekologiskt vetemjöl. ½ dl olivolja. 20 gram salt. 5 dl kallt vatten
Vitlöksbröd

Vitlöksbröd

Det här kan vara det godaste vitlöksbröd jag någonsin har ätit. - När brödet är färdigjäst, gör små gropar med tummen över hela degen
Vitlöksbröd - kalasgott!

Vitlöksbröd - kalasgott!

Det här brödet, som görs hur lätt som helst i en långpanna, gjorde jag igår som tillbehör till middagen
Ostfyllda vitlöksbröd

Ostfyllda vitlöksbröd

Goda ostfyllda bröd till grillmiddagen. Funkar även att värma upp på grillen om man gjort bröden klara tidigare
Vitlöksbröd nästan som i Spanien

Vitlöksbröd nästan som i Spanien

Bred ut på brödhalvorna. Strö försiktigt lite havssalt över bröden. Börja med att värma ugnen till 225 grader
Foccacia – enkelt att baka hemma!

Foccacia – enkelt att baka hemma!

Det blir superluftigt och såååå gott med en soppa att doppa brödet i. Jag brukar försöka anpassa brödet till maten som vi ska ha det till
Foccacia, bästa buffébrödet

Foccacia, bästa buffébrödet

Håller på att baka ett bröd. det har gått dåligt med mina senaste brödbak. Ibland blir det bara fel helt enkelt så nu måste jag hitta tillbaka till de bra bröden
Foccacia

Foccacia

Ett härligt och lättbakat italienskt bröd som man kan variera i en mängd olika smaker. Bröd. Bröd. Foccacia
Libanesiskt tunnbröd

Libanesiskt tunnbröd

Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning. För att nå det äkta Libanesisk bröd. Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig
Långjäst bröd

Långjäst bröd

Jag har ju gett upp det där med surdeg just för tillfället och tycker att det här brödet blir supergott