Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
Brödet går utmärkt att frysa. 11 tsk brödkryddor, anis eller fänkål. Pensla en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter med olja och mjöla den lätt. Grädda brödet på nedersta falsen i 30 min. Sänk temperaturen till 200° efter 15 min och täck formen med aluminiumfolie om brödets yta har tillräckligt med färg. 2 Låt gärna brödet vila en kort stund innan du skär det. 3 Efter frukosten, vira in brödet ordentligt i handdukar och låt svalna
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet