Enklaste frukostbrödet
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 13 dl vatten
  • 11 tsk salt
  • 11 msk honung
  • 11 tsk brödkryddor, anis eller fänkål
  • 12 dl dinkelmjöl (ca 90 g), gärna ekologiskt
  • 15 dl vetemjöl special (300 g) gärna ekologistkt
  • 11 tsk neutral olja
  • 11 msk vetemjöl special1 Dag 1 Lös upp jästen i vatten och rör ner salt, honung och kryddor. Häll i allt mjöl och rör till en jämn smet. Pensla en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter med olja och mjöla den lätt. Häll degen i formen och strö över mjöl. 2 Täck formen med en handduk och låt jäsa i 1 timme. Ställ sedan den övertäckta formen i kylskåpet. Dag 2 1 På morgonen: Ta formen ur kylen och värm ugnen till 250°. Grädda brödet på nedersta falsen i 30 min. Sänk temperaturen till 200° efter 15 min och täck formen med aluminiumfolie om brödets yta har tillräckligt med färg. 2 Låt gärna brödet vila en kort stund innan du skär det. 3 Efter frukosten, vira in brödet ordentligt i handdukar och låt svalna. Förvara sedan i plastpåse. Brödet går utmärkt att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.