Bröd

Bröd

  • 22 Recept
Vanlig vit formfranska.

Vanlig vit formfranska.

Det hör inte till vanligheterna att vi äter vitt bröd, till vardags knaprar vi knäckebröd, rostar mer fiberrikt bröd (recept på vårt Roast’n Toast hittas här) och äter mycket finskt rågbröd
Surdeg

Surdeg

Det senaste året har surdegsbröd varit på uppgång i olika medier. Det har blivit inne att baka sitt eget surdegsbröd och det har kommit ut flera nya böcker om brödbak och surdegsbak
Ljus surdeg av vetemjöl

Ljus surdeg av vetemjöl

Dag 1. Blanda mjöl, vatten och socker i en skål och vispa om. Täck skålen med plastfolie eller en fuktig duk och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Vörtbröd

Vörtbröd

Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper
Formbröd med sesamfrö

Formbröd med sesamfrö

Ibland är det så gott med ett enkelt vitt bröd. I helgen så bakade jag detta formbröd och smaksatte det med både svarta och vita sesamfrön
Gott ljust formbröd

Gott ljust formbröd

Ett gott hembakt bröd. Här kommer ett recept på ett klassiskt ljust formbröd som faller de flesta i smaken
Matbröd från italien

Matbröd från italien

Pensla därefter brödet med vatten. Se till att vattnet är fingervarmt. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst
Matbröd med smak av Italien

Matbröd med smak av Italien

Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Rulla dessa till släta bröd som läggs på en olivoljesmord plåt för att jäsa i 50 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i 5 minuter
Vitt matbröd

Vitt matbröd

2 formfranska (limpa) / 35 kuvertbröd. Forma till 2 limpor eller 35 kuvertbröd. Kuvertbröd 225-250 grader ca 10 minuter. 2 formfranska (limpa) / 35 kuvertbröd 50 g smör
Ljust lantbröd

Ljust lantbröd

Strö lite rågsikt över och skåra brödet med vass kniv på 3-4 ställen. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min. 1 pkt jäst för matbröd
Lantbröd

Lantbröd

Innan jag skriver mer om vår dag så tänkte jag bjuda dig på mitt goda recept på lantbröd. En av pappas kollegor fick några bröd att smaka på och han ringde pappa och frågade hur han kunde få tag på mer bröd
Mormors bröd

Mormors bröd

Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt. Skär med en vass kniv några djupa skåror i varje bröd. Pensla bröden med kallt vatten
Rågsiktslimpa

Rågsiktslimpa

Ingredienser 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl Brun farin (farinsocker) 1/2 msk salt 2 st Ägg 1 kg Rågsikt (1,8 liter)
Godaste matbrödet

Godaste matbrödet

Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn. Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens
Formfranska

Formfranska

Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med frön. Resten av brödet var jättegott att rosta dagen efter
Jättebröd i långpanna

Jättebröd i långpanna

Arbeta försiktigt ner degen med mjölade fingrar, stjälp upp den i långpannan och forma den till ett enda stort och avlångt bröd med mjölade händer
Helenas bröd (LCHF)

Helenas bröd (LCHF)

Häromdagen berättade jag att jag provbakat ett bröd. Ingen katastrof eftersom brödet ändå blev gott men jag ville gärna testa igen
Lchf Godaste Brödet

Lchf Godaste Brödet

Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor