Det hör inte till vanligheterna att vi äter vitt bröd, till vardags knaprar vi knäckebröd, rostar mer fiberrikt bröd (recept på vårt Roast’n Toast hittas här) och äter mycket finskt rågbröd
Det senaste året har surdegsbröd varit på uppgång i olika medier. Det har blivit inne att baka sitt eget surdegsbröd och det har kommit ut flera nya böcker om brödbak och surdegsbak
Ställ ugnen på 225 grader, ta upp degen o forma till 2 limpor eller lägg i brödformar o skär skåror längs med limporna o lägg på en plåt med bakplåtspapper
Ljuvligt Vörtbröd. Till pensling av vörtbrödet. Viktigt att vätskan inte är varmare än kroppstempererat när man blandar med jästen (annars jäser inte brödet)
Pensla därefter brödet med vatten. Se till att vattnet är fingervarmt. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst
Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Rulla dessa till släta bröd som läggs på en olivoljesmord plåt för att jäsa i 50 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i 5 minuter
Innan jag skriver mer om vår dag så tänkte jag bjuda dig på mitt goda recept på lantbröd. En av pappas kollegor fick några bröd att smaka på och han ringde pappa och frågade hur han kunde få tag på mer bröd
Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor