norrängens älg

norrängens älg

  • 8 Recept
Rotfruktsgryta

Rotfruktsgryta

Skala och dela löken i klyftor. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva morötter, palsternacka och rotselleri
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

2 pkt bacon. 1800 g fläskfilé. 12 msk smör. 11 st gul lök. 11 st röd paprika. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche
Kräftströmming

Kräftströmming

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj filéerna och klipp bort ryggfenorna. Smörj en ugnsfast form med smör. Strö salt och dillfrö i formen
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Kasslergratäng

Kasslergratäng

Ingredienser 700 g kassler 250 g cocktailtomater eller kvisttomater 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré 1 dl Grädde 1 dl crème fraiche 1 st mozzarella a 125 gram     salt och peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Lövbiffsrulader med ansjovis

Lövbiffsrulader med ansjovis

Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Fyllning. Skala och hacka löken och blanda med persiljan
Ryggbiff

Ryggbiff

Ryggbiff med sås och sallad. Stek köttet på hög värme. Salt och peppar på. Servera med sallad och "Milles sås"2 dl crémefrachie 1 köttbuljong tärning1 tsk dijonsenap 2 msk rött vin1 tsk honung 1 kryddmått chilipeppar 1 tsk rosmarin Smält ihop och häll på