Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake
medelstora potatisar. Lägg potatisarna i fomen med snittsidan uppåt. Lägg en äppelklyfta på varje lövbiff, linda biffen runt och fäst med en tandpetare
Dels så skiljer sig olika märken åt när det kommer till skärpan i smaken har vi märkt och dels så har vi olika smak vad gäller vinäger och hur mycket vi vill ha och står ut med, något som vi också har märkt
Garnera ev med små spröda selleriblad. Tillsätt ansjovisspad. Täck över med aluminiumfolie och grädda i vattenbad mitt i ugnen i ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Klicka på gräddfil och lägg 1 ansjovisfile på varje. 1 burk(ar) ansjovisfileer , 55g. 2 msk ansjovisspad
Nedan anrättning har mina vänner fyndigt nog döpt till Bomansjovismed anspelning på mitt efternamn. Då det går ganska fort att slänga ihop brukar jag ha det som tilltugg när jag lagar mat ihop med andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.