Sätt ugnen på 125grader vispa äggvitor med ättikan till hårt skum
vänd ner socker och vispa tills massan är styv:
Blanda ner riset
Dela upp på två plåtar på bakpapper lika mycket och "bre" ut massan till "fyrkant"
in i ugnen 75min och låt sedan kallna på galler
Vispa ihop äggulor med grädde och mjöl i en kastrull.
koka upp under vispning och ta av kastrullen fr värmen.
Rör tills de tjocknar.
Rör ner små bitar av smöret då och då.
låt kallna
Vispa resten av grädden för att ha över tårtan.
Bygg ihop tårtan med smörkrämen mellan marängerna
Gå ha choklad och noblesse på tårtan.
1. Bottnar. 4 äggvitor 4 droppar ättikssprit 3 dl störsocker 3 dl rice crispies2. Sätt ugnen på 125grader vispa äggvitor med ättikan till hårt skum vänd ner socker och vispa tills massan är styv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.