Mats Wallberg
Mats Wallberg
Mats Wallberg
Lagar mat varje dag till familjen, men har börjat tröttna på mina 20-30 standardrätter...
Såser

Såser

Oxfilé i yakinikusås

Oxfilé i yakinikusås

Igår åt vi så fantastiskt gott att jag bara måste skynda mig att skriva ner innan jag glömt hur jag gjorde
Vitvinsås med timjan

Vitvinsås med timjan

Gör så här. Fräs lök och en kvist timjan i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt vin, fond och vatten
Rödvinsås

Rödvinsås

Gör så här. Bryn löken, rödbetan i lite smör på medelstark värme. Tillsätt sidfläsket och färsk timjan. Fortsätt fräsa i ett par minuter

Vitvinssås (VVS)

Vitvinssås. Ingredienser. 3 st scarlottenlök. 5 msk smör. 2 msk vetemjöl (till redningen). 3 msk fiskfond. 2 dl vitvin (torrt)
Rödvinssås to die for!!!

Rödvinssås to die for!!!

Den här helgen har jag verkligen bara latat och gottat mig. man behöver det ibland för att ladda batterierna
Gräddsås

Gräddsås

Smält Milda sakta på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg