Så fort jag har några överblivna äggvitor hemma gör jag maränger. Vanligtvis gör jag dem naturella men häromdagen kände jag mig lite äventyrlig och gjorde två olika varianter
Receptet kommer från Jan Hedhs bok 277 sorters kakor. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Chokladbotten1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret, låt det svalna något. Rör ner socker och ägg. 2. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
) ÄppelcheesecakekakorBotten5 dl mjöl1,5 dl råsocker100 g finhackad mandel200 g kallt smörFyllning500 g philadelphiaost1,5 dl socker2 äggGarnering3 dl äppelmos1 dl mandelspånHacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg
Nu mera finns det semla i alla dess varianter. Här bjuder jag på sockerkaks semla. Jag har fortfarande inte bakat den traditionella semlan vilken jag själv tycker är godast och oslagbar
Därför bestämde jag mig för att göra dessa chipskakor som de ska få prova, så får vi se vad om de ändå kan tänka sig att ha något bakat nästa gång de kollar på fotboll