Ugn 200º. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Ett gott bröd, som även går bra att rosta. Sesambröd3 dl vetekross2 dl linfrö(krossade eller hela)5 dl kokande vatten4 dl mjölk 50 g jäst12-14 dl vetemjöl special1,5 msk salt1 dl sesamfrön Slå det kokande vattnet över vetekross och linfrö, låt stå 1-1,5 timme
I helgen har jag haft premiärskördning i trädgårdslandet av oregano. Som jag har längtat. Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon