Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Brytbröd med ost och örter

Brytbröd med ost och örter

Ugn. 250°. Lägg vetekross och 1 1/2 dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp. Ställ det att svalna till fingervärme
Bästa nyttiga brödet

Bästa nyttiga brödet

Ugn 200º. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
nyttigt bröd med smak av kummin och fänkål

nyttigt bröd med smak av kummin och fänkål

Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Lantbröd med havssalt.

Lantbröd med havssalt.

2 bröd. 0,5 dl vetekross0,5 dl linfrö2 dl havregryn50 g jäst4 + 2 dl vatten2 tsk havssalt1/2 dl solrosolja3,5 dl rågsiktca 10 dl vetemjöl specialUgn
Skållat bondbröd

Skållat bondbröd

Ibland blir jag lite extra lycklig när jag kommer till mjölkdisken i affären.  Igår var en sådan dag. Var mjölken billigare än vanligt- Nej
Sesambröd

Sesambröd

Ett gott bröd, som även går bra att rosta. Sesambröd3 dl vetekross2 dl linfrö(krossade eller hela)5 dl kokande vatten4 dl mjölk 50 g jäst12-14 dl vetemjöl special1,5 msk salt1 dl sesamfrön Slå det kokande vattnet över vetekross och linfrö, låt stå 1-1,5 timme
Vetekrossbullar

Vetekrossbullar

2 dl vetekross4 dl vatten5 dl mjölk50 gram jäst2 tsk salt2 tsk mörk sirap2 tsl brödkrydda2 msk olja6 dl rågsikt7 dl vetemjölKoka vetekrossen och vattnet i cirka 10 minuter rör då och då
Tomatbröd med oregano och parmesanost

Tomatbröd med oregano och parmesanost

I helgen har jag haft premiärskördning i trädgårdslandet av oregano. Som jag har längtat. Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon