Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 148 Recept
Mina Favoriter
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröer, bikarbonat och salt i en stor bunke. Blanda ordentligt. (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet eftersom mjölet då packas och man tar för mycket
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smörj och bröa 2 avlånga formar som rymmer vardera 2 liter
Ytterfilé i Lergryta

Ytterfilé i Lergryta

Ytterfilé i Lergryta. 6 februari 2014, 17. 20. Fortsättning på Lergrytans återkomst med ytterfilé, med kokt broccoli
Till stuvningens lov

Till stuvningens lov

I bland kan jag slås goda av hur vissa enkla, nästintill självklara tillbehör faktiskt är. En sådan upplevelse hade jag för några kvällar sedan, när vi åt rökt lax, dillstuvad potatis och vår egen hemodlade sallat
Färsbiffar med fetaost och gräddsås

Färsbiffar med fetaost och gräddsås

Skrivet 2019-02-23 Klockan 17. 50. 00. 4 port. 800 g böt- eller blandfärs. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 ägg. 1 1/4 tsk torkad oregano
Köttfärslimpa med klyftpotatis

Köttfärslimpa med klyftpotatis

800 g blandfärs. 1 dl ströbröd. 4 dl mjölk. 1 ägg. Salt. Kryddpeppar. Vitpeppar. 10-12 potatisar. 2 morötter. 2 små gula lökar
Underbart blomkålsmos med rostad vitlök

Underbart blomkålsmos med rostad vitlök

Här kommer det. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. Low carb och allt, men gott för alla. Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad
Kokt torskfilé med grönsaksfräs

Kokt torskfilé med grönsaksfräs

Ansa och strimla purjolök och selleri. Skala, kärna ur och tärna paprika och äpple. Skålla, skala och tärna tomaten
Stekt ris fried rice

Stekt ris fried rice

800 gram kokt ris, ca 8 dl - helst basmatiris, thairis eller pilaffris. 11 klyfta vitlök. 10,5 röd chili frukt eller 0,5 tsk chiliflakes
Älskade pannkakor – hur gör du dina?

Älskade pannkakor – hur gör du dina?

Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt