Alltså december månad är ett enda bakande, pysslande och godistillverkande. Julmust dricks varje dag och om jag i vanliga fall försöker att inte äta socker på vardagarna så är det ett enda sockerrus hela veckan lång just nu
Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga
Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg resten av degrektanglarna ovanpå och tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel
Spola och skär vitkålen i strimlor. Fukta kålen med lite vatten salta och peppra. Smula ner jästen i en bunke,tillsätt mjölken, socker och rör om så att jästen löser sig
Nu är de en populär festival och marknadsmat i Sverige och serveras med många olika tillbehör. Jag tycker att de är godast med vitlöksvatten, gräddfil, ost och rödlök
Detta är det bästa och godaste receptet på chocolatechip jag vet, det går fort och är inte speciellt svårt, anledningen till de udda måtten är att det är ett engelskt recept från början så jag har fått ändra om det till Svenska