4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Lågtempererad fransyska med smak av timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
Gratinerad bakad potatis blir så mycket mera än bara bakad potatis med en röra och den är smidig att förbereda, även dagen innan och bara gratinera 15 minuter innan servering
Bronco har ”förbrukat” vår dörrmatta så en ny sådan behövs också införskaffas, sen ska vi ta en promenad med honom vid Kalmar slott innan sedvanligt restaurangbesök
Det finns ungefär lika många sätt att koka nypotatis på som det finns potatissorter. Somliga insisterar på att de ska kokas upp i en gryta med kallt vatten och att värmen ska stängas av när det börjat koka för att låta potatisen långsamt mjukna, andra kokar tills de är mjuka
sugar snaps, paprika eller tomat men jag brukar oftast göra en vanlig sallad på sidan om istället. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Oxrulader är en svensk klassisk husmanskost och något som vi tycker om. Man glömmer ofta bort att göra denna rätten, bara för att man tror att den är svår att göra och tar tid
-”Gillar inte du mat, där finns väl inget för dig. Stockholm har på senare år vuxit som matstad, man talar om den nordiska vågen och framgångarna i de olika mattävlingarna har verkligen satt Sverige och norden på matkartan
Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
Tillsätt tomatpuré, hackad persilja och dragon och smaka av med salt och peppar. ”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta
Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg. Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta
Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll. Perfekt dag för en långpromenad, känns som det var en hel evighet sen det hände sist