Ninas mat ??

Ninas mat ??

  • 85 Recept
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche LorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. 2,5 dl matlagningsgrädde
Ost och skinkpaj

Ost och skinkpaj

4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Söndagsstek med gräddsås

Söndagsstek med gräddsås

Sån här mat påminner mig alltid om farmor och farfar. Tillsätt buljongen och tomatpurén och låt koka upp
Söndagsstek med ljuvlig sås och inlagda tomater

Söndagsstek med ljuvlig sås och inlagda tomater

Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
FÖRKOKTA, GRILLADE REVBENSSPJÄLL

FÖRKOKTA, GRILLADE REVBENSSPJÄLL

0,75 g tomatpure´. En av helgens smarriga middagar. förkokta, grillade revbenspjäll med ugnsrostad färskpotatis, sallad och bearnaise
Gratinerad bakad potatis

Gratinerad bakad potatis

Gratinerad bakad potatis blir så mycket mera än bara bakad potatis med en röra och den är smidig att förbereda, även dagen innan och bara gratinera 15 minuter innan servering
Bakad potatis med cream cheese och baconröra

Bakad potatis med cream cheese och baconröra

Bronco har ”förbrukat” vår dörrmatta så en ny sådan behövs också införskaffas, sen ska vi ta en promenad med honom vid Kalmar slott innan sedvanligt restaurangbesök
Krämig potatissallad

Krämig potatissallad

Det finns ungefär lika många sätt att koka nypotatis på som det finns potatissorter. Somliga insisterar på att de ska kokas upp i en gryta med kallt vatten och att värmen ska stängas av när det börjat koka för att låta potatisen långsamt mjukna, andra kokar tills de är mjuka
Krämig potatissallad

Krämig potatissallad

Ingredienser Portioner. 4 1 kg färskpotatis 1 dl majonnäs 1 dl lätt crème fraiche 1 finstrimlad rödlök 2 msk kapris 3 msk finhackad timjan salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

sugar snaps, paprika eller tomat men jag brukar oftast göra en vanlig sallad på sidan om istället. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Potatissallad med kapris

Potatissallad med kapris

De bästa potatissalladerna gör man med färskpotatis. Så nu när det är säsong för färskpotatis så passar jag på att göra potatissallad ofta
Oxrulader på mormors vis

Oxrulader på mormors vis

Oxrulader är en svensk klassisk husmanskost och något som vi tycker om. Man glömmer ofta bort att göra denna rätten, bara för att man tror att den är svår att göra och tar tid
Kreolskans gryta

Kreolskans gryta

Skär korven i skivor, och stek några minuter på medelstark värme. , Putsa köttet fritt från hinnor. nSkär i drygt cm-tjocka skivor
Fish and chips – till London, Kalix och tillbaka

Fish and chips – till London, Kalix och tillbaka

-”Gillar inte du mat, där finns väl inget för dig. Stockholm har på senare år vuxit som matstad, man talar om den nordiska vågen och framgångarna i de olika mattävlingarna har verkligen satt Sverige och norden på matkartan
Fish and Chips med remouladsås

Fish and Chips med remouladsås

4 portioner fish and chips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Julskinka – Kajsa Wargs kryddskinka

Julskinka – Kajsa Wargs kryddskinka

Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan

Honungsmarinerade revbensspjäll i lergryta

Ingredienserna till marinaden blandas ihop och läggs tillsammans med köttet i en plastpåse och får stå i kylskåpet över natten och vänds emellanåt
Per Morbergs Kalvfilé Oscar

Per Morbergs Kalvfilé Oscar

Tillsätt tomatpuré, hackad persilja och dragon och smaka av med salt och peppar. ”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta
Kalvfilé Oscar

Kalvfilé Oscar

Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg. Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta
Nybakad frukost med nattjästa bullar.

Nybakad frukost med nattjästa bullar.

Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll. Perfekt dag för en långpromenad, känns som det var en hel evighet sen det hände sist